Friday, May 17

Misteri Binaan Rumah Di Tengah Sungai (5 Gaambar)

,


Misteri Binaan Rumah Di Tengah Sungai (5 Foto) | Membina rumah di tepi pantai, mahupun di tepi sungai memang dianggap sebagai satu impian sebenarnya. Ini kerana ia tersimpan satu pemandangan yang sangat indah. Bayangkan jika rumah kita berhadapan dengan laut. Tentu cantik bukan. Namun pernahkah anda terfikir jika ada orang membina rumah di tengah-tengah sungai? Bukan rumah kelong ya, tetapi rumah yang biasa kita lihat. Satu rumah yang dianggap misteri telah ditemui sehingga pihak National Geographic menyiarkan tentang rumah ini.
Sebuah rumah bersendirian di Sungai Drina di Serbia telah membuatkan orang ramai tertanya-tanya dari seluruh dunia, selepas imej rumah telah disiarkan di National Geographic pada Ogos tahun lepas.Rumah kecil berdiri di atas batu yang terdedah di tengah-tengah Sungai Drina, berhampiran bandar of Bajina Basta, Serbia. Rumah terletak di lembah Sungai Drina di pinggir timur Tara Taman Negara.
Keindahan rumah telah ditangkap oleh jurugambar Hungary Irene Becker pada bulan Ogos. Gambar ini menjadi hit di Internet. Rumah, walaupun hanya ditemui kemasyhuran baru-baru ini, telah berdiri di tengah-tengah sungai selama lebih daripada 40 tahun.
Rumah itu dibina pada tahun 1968 oleh sekumpulan lelaki muda yang memerlukan tempat untuk mandi dan berjemur matahari. Ia adalah betul-betul tempat yang paling selesa untuk berbaring, mereka membawa beberapa papan dari bangsal berdekatan . Pada tahun berikutnya mereka meletakkan bumbung dan dinding dan rumah menjadi kenyataan. Untuk mengangkut bahan-bahan mereka menggunakan bot dan kayak. Keping yang lebih besar telah diturunkan ke dalam air hanya beberapa batu di hulu, dan kemudian dilenkapkan pada batu.
Rumah itu hampir musnah beberapa kali semasa banjir, tetapi setiap kali ia dibina kembali.

0 komen to “Misteri Binaan Rumah Di Tengah Sungai (5 Gaambar)”

Post a Comment

Sponsor

Link Checker

DMCA.com
 

Port Kongsi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates